Tip: Speelgoed verkopen

Tip: Speelgoed verkopen
november 12, 2019 Ilse Matthijsen
speelgoed

Zin om een beetje bij te verdienen? December komt er weer aan en dat betekent dat onze Goedheiligman én de kerstmand snel arriveren in Nederland. Veel ouders, opa’s & oma’s en ooms & tantes gaan weer op zoek naar mooie schatten voor hun oogappels! Het perfecte moment om kinderspeelgoed dat niet meer gebruikt wordt op een verkoopsite aan te bieden…

Zoek speelgoed uit

Zoek 3 items uit – het liefst samen met je kind – waar niet meer mee gespeeld wordt.
• Maak het speelgoed schoon en stofvrij. Je wilt zelf ook geen vieze producten ontvangen.
• Zorg dat het speelgoed heel en compleet is. Is dat het niet? Ben daar dan eerlijk over.
• Maak minimaal 3 foto’s van het artikel. Laat het vanuit verschillende hoeken zien. Hoe duidelijker het product, hoe eerder iemand het koopt. Maak ook foto’s van eventuele accessoires die erbij horen. Heb je de originele doos of handleiding nog? Lever die mee en zet deze ook op de foto. Dat trekt nog meer potentiele kopers!
• Beschrijf zo duidelijk mogelijk waaruit het speelgoed bestaat. Kopers vinden het doorgaans prettig om zoveel mogelijk te weten te komen voor ze tot aanschaf over gaan.
• Is het product niet te groot? Bied dan aan om het te verzenden (in plaats van alleen op te halen). Je bereik -en dus de kans op verkoop- is daarmee vele malen groter.

Verkopen of het goede doel

Spullen op verkoopsites zetten is vaak best een klusje. Het kost aardig wat tijd. Beslis voor jezelf vanaf welk bedrag je het de moeite waard vindt om hiermee aan de slag te gaan. Verkoop je het niet? Overweeg dan eens om het aan het goede doel te schenken. Rond deze tijd kom je vast genoeg mooie acties tegen opgezet voor gezinnen die het minder breed hebben dan jij. Schenk het daaraan. Dat kan natuurlijk ook voordat je alle moeite doet het te verkopen….Doe in ieder geval afstand van dit speelgoed. Jij hebt het niet meer nodig.

Voorbeelden van verkoopsites zijn www.marktplaats.nl, www.reshopper.com/nl, maar ook bijvoorbeeld verkoop- of buurtpagina’s op facebook…

Wil je meer tips ontvangen? Volg Ilse.Organized dan op Facebook!