Hoe ga je goed met je agenda om?

Hoe ga je goed met je agenda om?
oktober 14, 2020 Ilse Matthijsen
plannen en organiseren

Als je geen afspraken, taken of projecten meer wilt vergeten is het belangrijk om dit alles op één plek bij te houden. Losse briefjes of rondslingerende post-its raken kwijt. Kies er dus voor om je afspraken en projecten op 1 plek te noteren. Het maakt niet uit of je voor een digitale of papieren agenda kiest.

1. Voeg je werk- en privé agenda samen

Start met het invullen van de terugkerende afspraken. Denk bijvoorbeeld aan je vaste werkdagen en vergaderingen op je werk. En aan sportmomenten (voor jezelf of de kinderen) en kappersafspraken privé.

2. Plan wekelijks terugkerende zaken in

Zoals boodschappen doen. Vergeet vooral je huishoudelijke taken zoals schoonmaken of de bedden verschonen niet. Reserveer ook tijd voor je administratie. Hoe beter je het vastlegt, hoe groter de kans dat je het ook echt doet!

3. Plan je agenda niet te vol

Je kunt niet de ene na de andere afspraak inplannen en de reistijd niet meenemen als het op een andere locatie is. Dat is vragen om moeilijkheden! Houd ruimte tussen de afspraken. En doe jezelf een plezier om af en toe een blok in te plannen om dingen af te maken die niet gelukt zijn.

4. Reserveer extra tijd voor een afspraak

Op je werk moet je na een vergadering misschien wel notulen uitwerken of komt er een andere taak uit die je direct moet doen. Privé kan je autorit langer uitvallen dan gepland. Of zit je langer in de wachtkamer dan gedacht. Als je wat extra tijd reserveert, dan valt de rest van je planning niet in de soep.

5. Schrijf afspraken direct op

Maak je een afspraak? Noteer deze dan gelijk in de agenda. Want we denken allemaal dat we meer kunnen onthouden dan we daadwerkelijk kunnen 😉 Wil je het helemaal goed aanpakken. Noteer dan direct alle gegevens erbij die je nodig hebt voor de afspraak: naam, adres, telefoonnummer en andere gegevens indien nodig!

Hulp bij plannen?

Wil je graag eens samen naar je planning kijken? Neem dan gerust contact met mij op voor op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kan me bellen of appen op 06 – 424 77 848, mailen naar info@ilseorganized.nl of het contactformulier invullen op de website.