Gratis kasboek voor een goede start in 2021!

Gratis kasboek voor een goede start in 2021!
december 8, 2020 Ilse Matthijsen

Het is alweer december, dat betekent dat er een nieuw jaar voor de deur staat! Een mooi moment voor verse, nieuwe, goede voornemens. Bijvoorbeeld op financieel gebied…

Geld over…

De laatste tijd krijg ik van mensen om me heen, zowel van klanten als vrienden, verschillende verhalen te horen als het gaat om de financiën. De één is euforisch omdat ze hun bankrekening bijna letterlijk zien groeien, aangezien we de deur nauwelijks meer uitkomen… Etentjes in restaurants blijven achterwege. Nieuwe kleding wordt niet meer gekocht omdat we massaal thuis in joggingbroek achter de laptop werken. En onze vakanties en weekendjes weg hangen we ook met frisse tegenzin aan de wilgen. Dit zorgt voor een aantal van ons dat we er financieel op vooruit gaan. Zo’n beetje het enige voordeel in deze Corona-tijd, als je het mij vraagt…

…of juist te kort

Aan de andere kant vertellen mensen dat ze teveel geld uitgeven. Er is alleen geen goed beeld waaraan. Dat de zuurverdiende centen de deur uitvliegen is duidelijk…Waar het aan opgaat blijft de vraag. Vaak wordt als oorzaak gedacht aan de boodschappen. Een stijging in deze kosten wordt veroorzaakt aan het vele thuis zijn. Daarnaast wordt de aanschaf van accessoires en andere items om het thuis gezelliger te maken genoemd. Maar zeker weten doet het merendeel het niet. Het overzicht ontbreekt.

Dagelijkse uitgaven

Mensen die ik help met Budget coaching willen -onder meer- overzicht in hun dagelijkse (kleine) uitgaven om te kijken of ze hierop kunnen besparen. Er is geen idee van het bestedingspatroon. Uit ervaring weet ik dat ze regelmatig schrikken van de uitgaven die ze doen aan boodschappen. Maar ook aan koffietjes die ze tussendoor halen, een broodje onderweg, of uitgaven bij winkels als de Action, Ikea of drogist zorgen voor verrassingen.

Deze ‘kleine’ variabele uitgaven krijg je snel inzichtelijk met een kasboek. Er bestaan prachtige papieren exemplaren. Zelf werk ik liever met een Excel bestand omdat de bedragen hier automatisch worden opgeteld. Wel zo handig.

Kasboek

Ik gebruik voor mijn klanten een kasboek in Excel. En omdat het de tijd is van de cadeautjes, deel ik dit bestand ook graag met jullie. Wil jij in 2021 ook inzichtelijk krijgen waar je je geld aan uit geeft? Download het kasboek en start het nieuwe jaar goed. Doe er je voordeel mee!