Dag-, week- en maandbladen opruimen

Dag-, week- en maandbladen opruimen
februari 17, 2020 Ilse Matthijsen

Stiekem kan je huis er snel mee vol lopen…Papierwerk in alle soorten en maten. Vooral als je geen ja-nee of nee-nee sticker op je brievenbus hebt, komt er bijna dagelijks wel iets binnen. Hoe zorg je er nou voor dat niet je hele tafel vol ligt met papieren? Wanneer gooi je het weg?

Houd dit aan voor je bladen

• Foldertjes: lezen en weg ermee
• Dagbladen: bewaar maximaal een week
• Weekbladen: bewaar maximaal een maand
• Maandbladen: bewaar maximaal een jaar

Vind je het lastig hoe je hiermee om kan gaan? Bedenk dan welke dag-, maand- en jaarbladen je op dit moment interessant vindt. Wat sluit aan bij je interesses en hobby’s? En wat past daar niet meer bij. Zeg die laatste categorie gelijk op. En doe afstand van wat er in huis ligt.

Ruim papierwerk op

Loop nu gelijk even een rondje door je huis en doe alle papieren die je tegenkomt in een doos. Folders, kranten, week- en maandbladen. Gooi weg wat je gelezen hebt. Leg opzij wat je nog wilt lezen. Doe je dat niet binnen nu en 2 weken? Weg ermee!

Geef oude jaargangen tijdschriften aan iemand die hier nog blij van wordt. Scheur interessante artikelen uit en bewaar ze in een map. Stel hier wel een limiet aan. Bewaar alleen de dingen die je écht interessant vindt. Maak met jezelf de afspraak dat, als de map vol is, er eerst iets uit moet. Er komt geen tweede map bij.

Klaar? Ga gelijk even langs de papierbak zodat alles ook echt je huis uit is…

Ga digitaal!

Wil je echt van al het papierwerk af? Overweeg dan om digitale abonnementen te nemen. Er is genoeg te vinden…Inscannen van artikelen die je graag wilt bewaren scheelt je ook een hoop fysieke ruimte.