Budgetcoach

Er zijn heel wat mensen die zorgen hebben over hun financiële situatie. De ene zorg is groter dan de andere. Een budget coach of financieel coach kan je helpen als je schulden niet heel groot zijn. Dat betekent dat je je schulden -met een goed plan- binnen 3 jaar af kan lossen.

Hulp bij Budgetcoaching

Een budgetcoach helpt je met het vinden van evenwicht tussen je inkomsten en uitgaven. En leert je op een verantwoorde manier met geld om te gaan. Zodat jij zelf slimme keuzes kan maken en de regie hebt op je financiën.

Een budget coach is geen schuldhulpverlener
Als je inkomsten en uitgaven op een rij staan en het blijkt dat je een problematische schuld hebt, dan kan en mag een budgetcoach je niet verder helpen. Een problematische schuld is een schuld die je niet binnen 3 jaar af kan lossen. Het is bij wet geregeld dat je geen geld mag verdienen aan iemand met een problematische schuld. Heb jij wel een problematische schuld? Dan kom je terecht bij een schuldhulpverlener. Als het even kan, probeert een budget coach dit te voorkomen.

ilse werkplek

Schakel op tijd een budget coach in

De gedachte dat een budgetcoach alleen helpt bij schulden, klopt niet. Je bent zelfs aan de late kant als je pas een financiële coach inschakelt als je al schulden hebt. Laat je dus vooral eerder helpen om het inzicht in je geldzaken duidelijk te krijgen!

Hulp van een financieel coach
Ik start het traject met een kennismakingsgesprek bij je thuis. Dit is gratis en vrijblijvend. We bekijken of het klikt tussen ons. Wederzijds vertrouwen is belangrijk omdat we goed moeten samenwerken. Én je veel informatie geeft over je persoonlijke en financiële situatie. Tijdens de intake maak ik een inschatting hoeveel sessies er nodig zijn en of ik de juiste persoon ben om jou te helpen.

Budget coaching

Wat doet een financieel coach wel en niet

Ik help je met het terugkrijgen van de controle over je financiën, het aflossen van niet problematische schulden en het uitzoeken van toeslagen waar je recht op hebt.
Een budgetcoach is er niet om advies te geven over hypotheken en beleggingen, het regelen van verzekeringen en het doen van je boekhouding en belastingaangifte. Hier kan je beter specialisten voor inschakelen.

Van zorg naar overzicht in je financiën
Tijdens de eerste afspraak bekijken we hoe het staat met je administratie. Is dit overzichtelijk of is hier nog wel een slag in te maken? Als je administratie op orde is, hoef je daar niet veel tijd meer aan te besteden. Is dit niet het geval? Dan help ik je eerst met het opzetten van een overzichtelijke administratie die ook goed bij te houden is.

Vervolgens vullen we samen het maandoverzicht in met alle inkomsten en uitgaven. Als je dit wilt, werken we dit uit in een jaaroverzicht. Samen bekijken we hoe je je inkomsten kan verruimen en waar je op kan besparen. Heb je schulden? Dan maak je een plan om deze af te lossen. Houd in je achterhoofd dat een budgetcoach géén budgetbeheerder is! Ik heb geen bankpas, betaal geen rekeningen en kan geen betalingsverplichting voor je aangaan.

Na de laatste afspraak bespreken we of je behoefte hebt aan nazorg. Bijvoorbeeld door elkaar zo nu en dan eens te bellen. Of reminders of tips en trucs die je per mail wilt krijgen.

Budgetcoach

Na de budget coaching…

  1. Is je administratie weer op orde
  2. Weet je precies hoeveel er op maand- en jaarbasis inkomt en uitgaat
  3. Is je financiële planning op orde
  4. Ben je binnen 3 jaar schuldenvrij
  5. Heb je de balans teruggevonden tussen je inkomsten en uitgaven

Wil je hulp van een budgetcoach?
Ik help mensen thuis die willen leren om verantwoord met geld om te gaan. Of waar een verandering heeft plaatsgevonden zoals een scheiding, verhuizing of het krijgen van een kind.
En ik help Zzp’ers die liever met hun corebusiness bezig zijn dan met hun financiën. En die graag onderscheid willen hebben in hun persoonlijke en zakelijke rekeningen.

ordenen werkplek

Aan de slag met een budgetcoach

Wil je meer weten? Of wil je samen aan de slag? Neem dan gerust contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kan me bellen of appen op 06 – 424 77 848, mailen naar info@ilseorganized.nl of het contactformulier invullen op de website.

Meer informatie over een budgetcoach vind je op de website van het NIBUD.

Ja, dit wil ik!
Afspraak