Badkamer opruimen

Badkamer opruimen
mei 26, 2020 Ilse Matthijsen
badkamer

We pakken de badkamer weer eens aan! Want niks zo lekker om ’s ochtends in een schone, frisse en opgeruimde badkamer je dag te starten…

Indeling

Deel je kastjes in op voorraad, handdoeken, andere badkamer gerelateerde items (zoals een föhn of scheerapparaat) én dagelijks gebruik. Zorg dat de producten die je elke dag nodig hebt binnen handbereik staan.

Dit geldt natuurlijk ook voor je shampoo, crèmespoeling, douchegel en andere items die je in bad of de douche gebruikt. Hoef je niet onder de warme straal in de douche vandaan om je schuimgel van de badrand af te pakken!

Badkamer voorraad

Voor de voorraad is dat minder belangrijk. Teveel voorraad kan ervoor zorgen dat je badkamer onrustig en vol wordt. Dus is er iets in de aanbieding? Koop het gerust! Maar kies er dan voor om 1 of 2 reserve flessen shampoo of tubes tandpasta te hebben. En geen 8. Volgende maand is het waarschijnlijk weer in de bonus.

En nu je toch door je voorraad heen gaat: kijk gelijk wat over de datum is, zoals medicijnen, tubes die al veel te lang open staan (de houdbaarheid na openen staat op de tube of het potje). Welke zeep je niet lekker vindt en toch nooit gaat gebruiken. Of wat vies of kapot is. Gooi dit gelijk weg.

Ruimte

Heb je veel ruimte? Categoriseer je spullen voor dagelijks gebruik: mondverzorging, haarverzorging, huidverzorging etcetera. Het liefst in leuke bakjes of mandjes. Dan blijft het overzichtelijk en netjes.
Heb je niet veel ruimte? Geen probleem, dan zet je het alsnog bij elkaar. Maar zorg wel dat het hygiënisch blijft: geen haren in je tandenborstel!

Lege wastafel

Houd je wastafel zo leeg mogelijk. Dit oogt het schoonst en poetst het makkelijkst. Wat je erop zet is het liefst mooi en leuk om naar te kijken. Denk aan een mooi tandenborstelbakje, een chic zeeppompje of kies voor een leuk bakje of mandje voor je kleine items.

Hang je handdoek uit

Klaar met douchen? Hang je handdoek uit op een haak of over de badkamerradiator. Zorg dat er geen prop op je badkamervloer ligt. Dat ziet er ten eerste niet uit, maar is ten tweede ook hartstikke onhygiënisch. Dat doen we natuurlijk allemaal, maar leer je kinderen dit ook zo vroeg mogelijk!